Language : Persian | English | Russian
سنگ با ما

سنگ با ما

ساختمان مسکونی سیپان / رﺗﺒﻪ دوم جایزه ﻣﻌﻤﺎر

ساختمان مسکونی سیپان / رﺗﺒﻪ دوم جایزه ﻣﻌﻤﺎر

ساختمان مسکونی سیپان / رﺗﺒﻪ دوم جایزه ﻣﻌﻤﺎر

دسته بندی : ساختمان های سطح کشور این پروژه در انتهای خیابان جمشیدیه، در منطقه نیاوران واقع شده است. طراحی این پروژه ده‌ طبقه، پس از اجرای سازه در سال 1390، به ما محول شد؛ در نتیجه، طراحی بر روی سازه موجود که هسته‌های سیرکولاسیون عمودی در آن، نقاط ثابتی برای طراحی بودند، ایده‌های اولیه طرح را تحت‌الشعاع خود قرار ‌داد و از جمله چالش‌های مهم و انرژی‌بر در طراحی بود.
هدف طراحی، ایجاد حجمی یکپارچه و منسجم بود که در ضمن داشتن بیان هنری قوی، با فضای داخلی پروژه نیز به صورت یکپارچه دیده شود. از این‌رو، فضاهای داخلی ضمن تفکیک و جانمایی مناسب در پلان، با طراحی لفاف پروژه نیز موقعیت‌سنجی شده‌اند، به طوری که بخش‌های عمومی‌تر در فضاهای داخلی خانه‌ها که نیاز به دید و نور بیشتر دارند، در بخش‌های مرکزی وجوه نمای ساختمان جانمایی و بخش‌های خصوصی‌تر که نیاز به دید کمتری دارند، در لبه‌های نما و کناره‌های ساختمان تعبیه شدند. به کمک این هدایت کاربری‌ها، بازشوها از مرکز به سمت کنار، کوچک‌تر طراحی شدند که به نما پویایی می‌بخشد و تنوع اندازه بازشوها در طبقات نیز بر این پویایی می‌افزاید.
ایجاد سرزندگی فضایی، تنوع‌بخشی و در نتیجه، افزایش کیفیت و بازدهی فضاهای مشاع، از دیگر اهداف مهم طراحی بود. در این راستا، دو استخر برای مجموعه در نظر گرفته شد: استخر روباز در بام و استخر سرپوشیده در زیرزمین. موقعیت جغرافیایی و ارتفاع موقعیت زمین، چشم‌انداز زیبایی را در بام به کل شهر در جبهه جنوبی و نیز به کوه‌های رشته‌کوه البرز در جبهه شمالی و نیز باغات اطراف مهیا می‌کند. لبه‌های جنوبی و شرقی بام نیز آزاد شده‌اند و دید گسترده‌تری را مهیا می‌کنند. همچنین فضای سبز در بام ادامه یافته و بام به فضایی دلپذیر برای فعالیت‌های ورزشی و تفریحی ساکنین تبدیل شده است. در بافت شهری فشرده تهران که سطوح فضای سبز روز به روز کاهش می‌یابد، استفاده از فضای مرده و بلااستفاده بام می‌تواند راه‌حل مناسبی در جهت جبران این کمبود باشد.
در استفاده از مصالح سعی شده تا از تنوع مصالح کاسته شود و ساختمان به صورت حجمی تندیس‌گونه دیده شده که از سنگ تراشیده شده است. سنگ عمدتا به عنوان نماد معماری کلاسیک شناخته می‌شود، ولی سعی ما بر این بود تا این قانون را تغییر و نشان بدهیم که چگونه از این عنصر طبیعی و قدیمی می‌توان در بیانی نو استفاده کرد. داشتن تشخص خانه بر احساس تعلق ساکنین می‌افزاید که در اینجا، این مهم، با کمک طراحی فضاهای خصوصی و عمومی متنوع و اندیشیده‌شده، جزئیات، حجم و نمای شاخص ساختمان محقق شده است.
معمار: شرکت طرح و ساخت ری‌را (عباس ریاحی‌فرد، فری‌ناز رضوی نیکو)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1393
مساحت: 12،600 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: محسن بهفر، علی شهلاوي، محسن صادقي
طراحان: عباس ریاحی‌فرد، فری‌ناز رضوی نیکو
همکاران طراحی: علي عاشوري، اشکان باقري اقدم، سعيد بامدادي، مهدي يعقوبيان
مدیر تيم تهيه نقشه‌های اجرایی: محمود عباسی
تيم تهيه نقشه‌های اجرایی: نويد نصرالله‌زاده، ياسرکريميان، مينا وکيلي، عاطفه لطف‌اللهی، سوده شهابی، ریحانه رضایی
تيم مدل‌سازی و ارائه گرافيکی: محمد خاوريان، احسان اسماعيل‌زاده، محمد قلي‌پور، ابراهيم روستایي، مصطفي محمدي، مروئه مارينو، نگار عباسی
کنترل پروژه: حامد تابش، پدرام برازجانی
مشاور سازه: کامران ادراکي
مشاور تاسیسات: شرکت آزمايش و همکاران
مديريت اجرا: علي شهلاوي
سرپرست کارگاه: مهدي سفيدي
تيم اجرا: آيدين خضرلوزاده، حميد پازوکي، کيوان زرگر، پيام ايران‌طلب، سعيد سوزنچی، مجيب برگچی‌نژاد، احسان افتخاريان
نظارت: شرکت طرح و ساخت ري‌را (بهداد تک‌سخن، علي عاشوري، محمد موسوی)
ﺟﻮاﻳﺰ: رﺗﺒﻪ دوم ﮔﺮوه مسکونی آپارتمانی جایزه ﻣﻌﻤﺎر 1393